Redmax
Redmax
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cocreating eHealth

woensdag 15 maart 2017 - 10:15 - 11:00

Beschrijving sessie
Patiënten en cliënten vertellen over de nut en noodzaak van het ontwikkelen van eHealth in co-creatie. Moet je eindgebruikers eigenlijk wel betrekken bij het ontwikkelproces? En hoe weet je wat je moet maken als je het niet aan je eindgebruikers vraagt? Sanne leidt deze sessie in en licht de verschillende perspectieven op co-creatie toe vanuit haar ervaringen als co-designer.

Barbara (kinderarts) ontdekte dat veel ouders van jonge kinderen met diabetes niet goed een oppas durfden in te schakelen. Want kan een oppas wel juist handelen bij een hoge of lage bloedsuiker? Samen met een diabetespatiënte ontwikkelde Barbara het idee van de DIA-SIT app. Een applicatie waar jongeren met diabetes zich aanbieden als oppas voor kinderen met diabetes.

Jongeren met autisme vinden niet altijd makkelijk aansluiting bij anderen. Logisch dat je dan graag in contact komt met leeftijdsgenoten die snappen waar jij over nadenkt, wat je grappig vindt of waar je last van hebt. Daarom heeft de NVA de app AutThere ontwikkeld, bedoeld voor jongeren met autisme tussen de 13 en 25 jaar. AutThere is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij en het Autismefonds. De app is ontwikkeld vóór en dòòr jongeren met autisme. Samen met jongeren die vanaf het begin betrokken zijn bij deze app, vertellen we over deze co-creatie. 

Biografie sprekers
Over Sanne
Technologie maakt dingen mogelijk voor mensen met een beperking die eerder onmogelijk waren. Sanne zet zich sinds 2009 actief in om ervoor te zorgen dat iedereen ook van deze dingen kan profiteren. Zij doet dit o.a. door ervoor te zorgen dat eindgebruikers een actieve rol krijgen bij visievorming, ontwikkeling en implementatie.
 

Sanne kan uitstekend moeilijke dingen makkelijk uitleggen, is analytisch, vindingrijk en vormt een stevige brug tussen verschillende partijen die elkaar van nature minder goed verstaan. Daarmee draagt ze zorg voor echte betrokkenheid van iedere stakeholder in elk project. Relevante ervaringen:

  • Ontwerpen en ontwikkelen van het (software)programma IKKiesZ11 voor Stichting Driestroom, samen met eindgebruikers met een EMB.
  • Ontwikkelen en faciliteren van een werkvorm waarmee cliënten van Koraalgroep inspraak kunnen hebben op de nieuwe besturingsprincipes van de organisatie. 
  • Ontwerp en ontwikkeling van een middel waarmee cliënten van RIBW GO en Frion zelf hun zorgaanbod kunnen kiezen.

Over Barbara
Barbara Werrij is kinderarts in het Antonius Ziekenhuis Sneek. Haar opleiding tot basisarts en kinderarts voltooide ze met succes in Maastricht. In 2014 verhuisde ze met haar gezin naar Friesland om als algemeen kinderarts aan de slag te gaan. Naast de algemene kindergeneeskunde houdt Barbara zich bezig met de zorg voor kinderen met diabetes. In Friesland is deze zorg geclusterd binnen Diafrys, een overkoepelende organisatie voor kinderen met diabetes tussen de 4 Friese ziekenhuizen. Barbara is enthousiast, bevlogen en heeft naast haar medisch inhoudelijke kennis een goed oog voor de sociale kanten van het vak.

Over Stance
Stance Venderbosch is beleidsmedewerker bij het landelijk bureau van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en begeleidt diverse projecten voor de NVA, waaronder AutThere. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn. De NVA heeft als uniek kenmerk dat zij vanuit haar grote netwerk van ervaringsdeskundigen, wetenschappers en professionals voortdurend gevoed wordt met actuele kennis over autisme. De NVA is hierbij een verbindende schakel tussen deze partijen en heeft een platformfunctie.

Over Rens
Rens Vandeberg is gespecialiseerd in innovatie management van publiek/particuliere partnerships in opkomende technologieën. Begin 2016 trad hij in dienst bij het Diabetes Fonds als Hoofd Kennis & Innovatie.Rens activeert, samen met collega’s en vrijwilligers, particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. De focus ligt op onderzoek en genezing van diabetes type 1. Om diabetes type 2 af te remmen, werkt hij samen met het bedrijfsleven aan een gezondere dagelijkse leefomgeving. Zodat gezonde keuzes vanzelfsprekend worden.

Gegevens

Datum:
woensdag 15 maart 2017
Tijd:
10:15 - 11:00