Redmax
Redmax
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

UCREATE: Co-design en service design technieken bij de ontwikkeling van eHealth

donderdag 16 maart 2017 - 10:15 - 11:00

Beschrijving sessie
De toepassing van Co-design en Service design technieken wordt steeds meer gemeengoed voor ontwerpers die actief zijn in de zorg. Maar zijn deze technieken succesvol toe te passen en waar behoeven deze methodes aanpassing wanneer ze toegepast worden in de zorgsector?

De ontwerpers van Panton laten u zien welke tools en technieken zij gebruiken om patiënten en zorgverleners actief te betrekken bij de ontwikkeling van digitale producten en diensten. Aan de hand van praktijk voorbeelden laten zij zien in hoeverre tools als stakeholder mapping, empathy mapping en het gebruik van patient journeys een zinvolle bijdrage kunnen leveren in ontwerptrajecten in de zorg.

Biografie spreker
Mario de Zeeuw: Nieuwe uitdagingen aangaan en daar volledig induiken is wat Mario het liefst doet. In vraagstukken waarin techniek, gebruik en design bij elkaar komen kan hij helemaal opgaan. Na de afronding van zijn studie Industrieel ontwerpen aan de TU Delft heeft Mario als industrieel ontwerper meer dan 12 jaar ervaring opgedaan met het ontwikkelen van producten en diensten in de zorg en medische sector. De laatste 8 jaar hiervan is hij werkzaam bij de ontwerpstudio Panton en werkte hij aan uiteenlopende innovaties voor ziekenhuizen, zorginstellingen, medical device companies en multinationals. In deze jaren heeft hij geleerd patiënten, zorgprofessionals en andere belangrijke stakeholders nauw te betrekken in het ontwerptraject door verschillende co-design technieken toe te passen. Per 1 januari 2017 is Mario managing Director van Panton en leidt hij het team van ontwerpers dat werkt aan uiteenlopende vraagstukken in de zorg.

Jochem Wilson: Het vertalen van complexe vraagstukken naar gebruiksvriendelijke ontwerpoplossingen is wat Jochem drijft. Oplossingen die mensen helpen ingewikkelde processen beter te kunnen begrijpen, die mensen helpen deel te kunnen nemen aan de maatschappij of hun werk te kunnen (blijven) doen. Het is onmogelijk dit te doen zonder de eindgebruikers actief te betrekken tijdens de ontwikkeling. Als ontwerper werkt Jochem daarnaast graag samen met verschillende disciplines zoals software-ontwikkelaars, communicatiespecialisten, online strategen en gedragswetenschappers. Jochem heeft grafische ontwerpen gestudeerd aan de kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen (inmiddels Artez Zwolle) en heeft ruim 15 jaar ervaring als interaction designer, opgedaan bij verschillende ontwerp- en communicatiebureau’s.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 maart 2017
Tijd:
10:15 - 11:00