Redmax
Redmax
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Service Design praktijkcase: Rescue Creations UMC Utrecht

donderdag 16 maart 2017 - 11:15 - 12:15

Beschrijving sessie
Een verdiepende sessie over de toepassing van service design in ehealth. Centraal staat de praktijkcasus Rescue Creations: een service design-project toegepast op de spoedeisende hulp-afdeling van UMCU.

Biografie spreker
Remko van der Lugt: Remko van der Lugt is lector Co-design sinds 2007. Eerder was hij universitair docent aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen en verkennen van nieuwe tools en technieken voor het stimuleren van creativiteit in het ontwerpen. Zijn promotieonderzoek richtte zich op de rol van schetsen bij ideegeneratiesessies.

Hij is opgeleid aan de TU Delft als ingenieur Maritieme Techniek, waarna hij in de VS een masteropleiding heeft gevolgd op het gebied van creativiteit. Naast zijn onderzoek- en onderwijswerkzaamheden heeft hij een verscheidenheid aan creatieve processen in het bedrijfsleven begeleid.

Geoffrey Brouwer: Geoffrey Brouwer is teammanager van de Spoedeisende Hulp van het UMC Utrecht. Hij is Intensive Care- en Spoedeisende Hulp verpleegkundige en geeft leiding aan 70 medewerkers van logistieke medewerkers tot SEH verpleegkundigen. Het traumacentrum ontvangt jaarlijks zo’n 1800 trauma’s op jaarbasis. Geoffrey is tevens internationaal instructeur in opvang van grootschalige incidenten. Als teammanager van de Spoedeisende Hulp heeft Geoffrey de aandachtspunten ICT, Disposable en Apparatuur. Het is van groot belang dat de zorgprocessen optimaal verlopen. In het project Rescue Creation hebben artsen, verpleegkundigen en designers samen gekeken naar de zorgprocessen op de SEH en aanbevelingen gedaan met betrekking tot communicatiestromen, ICT, logistiek en service beleving.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 maart 2017
Tijd:
11:15 - 12:15