Redmax
Redmax
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“Zorgen voor de burger!” OF “Zorgen voor de gemeente?”

dinsdag 14 maart 2017 - 13:45 - 14:45

Beschrijving sessie
In deze sessie wordt u meegenomen in de praktijk van de gemeente die uitgedaagd wordt de zorg van de toekomst te organiseren in samenwerking met vele stakeholders. Als de bevolking als maar ouder blijft worden, dan is gezond langer thuiswonen een belangrijk thema om de kosten te beperken. Redmax heeft dat bij gemeente Den Haag mogen onderzoeken. Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld bespreken we de dilemma’s en stellen samen een generiek scenario voor de zorg op. U kunt dus de toekomt mee bepalen in deze sessie en zo bepalen in welke wereld u oud wilt worden. Inzet van technologie is daarbij onderdeel van de oplossing.

Steeds meer gemeenten zien zich in het kader van de WMO uitgedaagd om de kosten van de zorg te beperken, de kwaliteit van de zorg te verbeteren en gelijktijdig iedereen gezonder te maken. De instellingen en de burgers hebben met steeds meer loketten te maken, de complexiteit van de zorg neemt alleen maar toe. Er is behoefte aan een integraal beleid. In het domein van de gemeenten is daarom gezond langer thuis wonen een thema geworden. Door inzet van technologie lijkt dat een oplossing voor zelfstandigheid, kwaliteit van leven en reductie van kosten. Maar hoe komen we daar? Hoe verhoudt de doelgroep zich tot technologie? Hoe denkt u dat op te lossen? De doelgroep kenmerkt zich in toenemende mate door zorgvragen rond eenzaamheid, depressie, dementie en eetstoornissen. Verder zit een groot deel in de schuldsanering, heeft een lage Sociaal Economische Status en weinig vooruitzichten. Gelukkig kunt u samenwerken, co-creëren, “design-think-en” en ontschotten om de zorg op orde te krijgen. Er is heel veel kennis aanwezig in het systeem en mogelijk kunt u ook de opleidingen van de zorgprofessionals van de toekomst beïnvloeden. Veel plannen zijn gemaakt, de technologie is beschikbaar en er is een schier oneindige behoefte aan geld om de transitie te financieren. Ondertussen komen de instellingen in het nauw en ziet u geen of onvoldoende nieuwe spelers. Welkom in de wereld van de zorg. In deze interactieve sessie gaat u op de stoel van de beleidsmaker zitten en een scenario opstellen aan de hand van een aantal van deze dilemma’s. U beleeft samen het probleem en werkt samen naar een oplossing.

Biografie spreker
Jack van Gils werkt als algemeen directeur en senior adviseur eHealth bij Redmax: adviesbureau voor digitale zorginnovatie. Als ervaren programmamanager is hij gespecialiseerd in de opzet van grote en complexe programma’s. Jack is een analyticus met een degelijke technische kennis en passie voor veranderen van organisaties en mensen. Als enthousiast en open verteller deelt hij graag zijn ervaringen.

Gegevens

Datum:
dinsdag 14 maart 2017
Tijd:
13:45 - 14:45